2 aubergines assez grosses,1 épaule d'agneau désossée et dégraissée, 2 oignons ,4 tomates une petite boite de concentrée de tomates , un bouquet garni ( thym laurier persil une gousse d' ail)1/2 citron , deux pincées de safran ou 1 /2 cuillère à café de curcuma , huile d'olive , sel, poivre.
- préparation 20mn cuisson1h 30 mn
les légumes sont réduit presque à l'état de purée et la viande doit être moelleuse ; manger avec de la semoule de couscous
4 people
2 eggplants large enough , one shoulder of lamb boned, trimmed , 2 onions , 4 tomatoes, a small can of tomato paste , a bouquet garni ( thyme, bay leaf parsley a clove of garlic) 1/2 lemon , two pinches of saffron 1/2 teaspoon turmeric , olive oil , salt and pepper .
1.PREPARATION 20mn cuisson1h 30 minutes
Wash the eggplant and cut into large dice without peeling , put dégorgez salt for 15 minutes turn off the shoulder pieces , lightly brown in a pan with a little olive oil , add onions, peeled and chopped into small pieces, then made blondir diced tomatoes , bouquet garni , tomato paste and saffron ( turmeric) , cook over high heat for a few minutes uncovered during this time rinse and drain the eggplant, put them in the pan , salt and pepper and add a glass of water , simmer for 1 hour over low heat 30 before the end of cooking add the juice of 1/2 lemon
vegetables are reduced almost to the status of mashed potatoes and meat should be soft ; eat with couscous
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